Слідство відпрацювало чотири версії у справі про зникнення редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва. Про це 20 жовтня заявив журналістам у Харкові перший заступник генерального прокурора України Віктор Пшонка. Так, правоохоронці виключили версії про викрадення В.Климентьєва з метою викупу, нещасного випадку на воді, дорожньо-транспортної пригоди та вбивства під час збройного нападу. Ще чотири версії продовжують відпрацьовуватися. В.Пшонка відзначив, що серед цих чотирьох є одна версія, яку слідчий вважає основною: зникнення В.Климентьєва пов'язане з його професійною діяльністю. Також у прокуратурі не виключають версію викрадення, яке могло бути інсценоване.

"Враховуючи, що залишилося чотири з восьми версій, був затверджений новий план дій, щоб зробити все можливе і неможливе для розкриття цього злочину", - підкреслив перший заступник генпрокурора.

За словами В.Пшонки, кримінальна справа наразі налічує 16 томів, було допитано понад 380 свідків, призначено більше 70 експертиз і 30 оглядів, проведено 18 обшуків.

Довідка "SQ". Близькі родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі (сел. Старий Салтів Вовчанського р-н). В.Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції.