"Заступник редактора харківської газети "Новий стиль" Петро Матвієнко відмовляється співпрацювати зі слідством", - заявив 20 жовтня журналістам у Харкові перший заступник генерального прокурора України Віктор Пшонка, коментуючи інформацію про обшук, який правоохоронці провели в квартирі заступника головного редактора газети Василя Климентьєва.

"Слідство цікавив, зокрема, фотоапарат, яким П.Матвієнко знімав дачу однієї високопоставленої особи. Йому запропонували видати камеру - він не видав. Слідчий визначає, які саме слідчо-процесуальні дії проводити; він звернувся до суду, який виніс постанову про проведення обшуку у П.Матвієнка. Зі слідством треба співпрацювати. І якщо просять добровільно видати ті або інші документи, які дуже важливі для розкриття кримінальної справи, то їх треба видавати. Якщо вони не видаються, процесуально слідують обшук і вилучення", - підкреслив В.Пшонка .

У той же час П.Матвієнко відзначив, що правоохоронці не надали йому копію постанови суду перед тим, як почати обшук. "Зараз вони заднім числом озвучують подання слідства суду, де написали, що у мене можуть перебувати особисті речі В.Климентьєва - барсетка, телефон. Але це виправдання ще гірше, ніж те, що вони зробили. Під цим же приводом вони можуть обшукати будь-яку людину , яка чула прізвище "Климентьєв" або спілкувався з ним. Вони розв'язали руки слідству. У даній ситуації їх виправдання - гірше проступку. Слідство провело абсолютно незграбну фальсифікацію", - заявив П.Матвієнко.

Довідка "SQ". Близькі родичі В.Климентьєва (1943 р.н.) 12 серпня звернулися до Дзержинського райвідділу міліції Харкова із заявою про те, що він пішов з дому і не повернувся. Міліція 15 серпня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Мобільний телефон і ключі В.Климентьєва були знайдені 17 серпня в гумовому човні на Печенізькому водосховищі (сел. Старий Салтів Вовчанського р-н). В.Климентьєв займався журналістськими розслідуваннями, пов'язаними з розкриттям фактів корупції.