Прокуратура Харківської області порушила кілька кримінальних справ, пов'язаних з будівництвом дороги через парк Горького. Про це 19 серпня повідомив журналістам прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. За його словами, за багатьма фактами відмовлено в порушенні кримінальних справ. "Я тричі проводив нараду з питання ситуації з парком Горького, щоб забезпечити повноту перевірки. Її результати об'єднані в 10 томів. Я готовий буквально завтра, коли будуть розглянуті всі матеріали, довести результати перевірки до громадськості", - зазначив Г.Тюрін.

За його словами, перевірка проводилася, в основному, силами прокуратури м. Харкова та місцевої районної міліції. "Тому виступить прокурор міста Євген Попович і дасть інтерв'ю. Якщо буде потрібно, то і я дам коментар", - зазначив Г.Тюрін.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території ЦПКіВ ім.Горького потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, кілька учасників акції були затримані міліцією.

1 липня активісти "Зеленого фронту" та інших природоохоронних організацій відновили діяльність наметового табору, мотивуючи це рішення тим, що будівельники можуть пиляти дерева вночі. 12-14 липня вирубка дерев була продовжена.