"Питання можливого підвищення тарифів на житло в Харкові зараз не розглядається", - зазначив 18 травня журналістам директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков.

"Ми працюємо в рамках тарифу, який було введено в дію 1 квітня 2009 р., хоча за той час, поки розраховувався цей тариф, відбулися зміни в частині мінімального розміру зарплати, вартості енергоносіїв і подорожчання інших складових, які входять до складу квартплати. Сьогодні ми компенсуємо це подорожчання і зміну цін шляхом виділення фінансової допомоги з міського бюджету таким підприємствам, як "Харківміськліфт", "Жилкомсервіс", КП "Комплекс з вивозу побутових відходів", КП "Харьковблагоустрій" і КП КРБП Комінтернівського району, яке надає послуги з обслуговування димо-та вентиляційних каналів", - підкреслив    Р. Нехорошков.

За його словами, не планується також вводити пеню за несвоєчасну сплату житлових послуг. "Питання введення пені регулюється на рівні Верховної Ради України. Сьогодні пеня за несплату житлово-комунальних послуг не нараховується в силу складної фінансової ситуації, зростання безробіття та інфляції. На цьому етапі введення пені призведе тільки до зростання заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги" , - зазначив Р. Нехорошков.

За його словами, борг харків'ян КП "Жілколмсервіс" з квартплати з 2007 р. складає близько 150 млн. грн.