"Жодних передумов для здорожчання проїзду в трамваях і тролейбусах у Харкові сьогодні немає", - заявив 17 серпня журналістам після сесії Харківської міськради харківський міський голова Геннадій Кернес.

"Ми проводимо реорганізацію "Міськелектротрансу", вона спрямована на співфінансування з підприємствами, які працюють з власним бюджетом. Ми будемо аналізувати роботу кожного нового КП, дивитися на економічні показники цих підприємств, і після цього будемо вирішувати, чи варто підвищувати вартість проїзду. Поки ціна залишається незмінною - 1,5 грн.", - підкреслив мер Харкова.

Довідка "SQ". Як заявив 16 серпня прокурор Харкова Євген Попович, собівартість однієї поїздки у міському електротранспорті Харкова, згідно з висновками контрольно-ревізійної комісії, становить 3 грн. 66 коп.

У результаті реформування ХКП "Міськелектротранс" у місті створені комунальні підприємства "Салтівське трамвайне депо", "Жовтневе трамвайне депо", "2-е тролейбусне депо", "3-е тролейбусне депо", також має бути створене КП "Міськелектротранссервіс".