Два нових спортивно-мисливських комплекси з'являться в Харківській області. Про це 16 грудня на засіданні комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, промисловості, будівництва, транспорту, доріг і зв'язку Харківської облради повідомив перший заступник начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Попов. За його словами, мисливські підприємства планують створити ТОВ "Флора-1" (у Вовчанському р-ні) та підприємство "Червонодонецьке" (Балаклійський р-н).

Як відзначив О.Попов, "Флора-1" збирається вилучити у Харківського обласного відділення Українського товариства мисливців і рибалок 5 га земель, а "Червонодонецьке" - 4,8 га. Є згода суспільства мисливців, яке не заперечує передати свої землі іншим користувачам. Нові користувачі планують розводити на своїх територіях дичину (в основному - кабанів, а також оленів і косуль).

За словами О.Попова, зараз товариству мисливців і рибалок належить 88% лісових угідь області, а за законодавством в одного користувача їх повинно бути не більше 35%. В області проводиться робота, щоб скоротити кількість земель товариства.

Комісія вирішила винести питання про створення спортивно-мисливських комплексів на розгляд сесії облради, призначеної на 23 грудня.

Довідка "SQ". У Харківській області зареєстровано 15 користувачів мисливських угідь - юридичних осіб, площа займаних ними угідь складає 2,6 тис.га. Харківське обласне відділення Українського товариства мисливців і рибалок користується 2,28 млн.га мисливських угідь, держпідприємства Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства - 72,2 тис.га, Харківська гарнізонна організація товариства військових мисливців та рибалок - 88 тис.га, інші організації мисливців - 196 тис.га.