Василь Без'язичний звільнений з посади начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації. Відповідне розпорядженні 15 жовтня підписав заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Без'язичний звільнений за власним бажанням.

Як повідомив "SQ" Без'язичний, для нього рішення про звільнення стало несподіваним. "Я керував управлінням одинадцять з половиною років з п'ятнадцяти років його існування. А 22 жовтня виповнилося б 33 роки моєї роботи на держслужбі. Але зміни теж потрібні - хтось іде, хтось приходить", - зазначив Без'язичний.

За його словами, оскільки звільнення було несподіваним, він ще не вирішив, де буде працювати. Зараз обов'язки начальника управління виконує заступник начальника Володимир Хорунжий.

Відповідаючи на питання "SQ", Без'язичний зазначив, що він не пов'язує свого звільнення з ситуацією, яка склалася з опалювальним сезоном. "Я багато років пропрацював начальником управління, і ніколи початок опалювального сезону не затримувався через позицію НАК у питаннях подачі газу ТЕЦ-5. Зараз у "Нафтогазі" дивляться на температурний режим і використовують шанс задіяти свої важелі, щоб відтягнути подачу газу. Як тільки похолодає, так і ввімкнуть", - зазначив Без'язичний.

 

Довідка "SQ". Опалювальний сезон в об'єктах соціальної сфери Харківської області (лікарні, школи, дитячі садки і так далі) стартував у п'ятницю, 12 жовтня. На 15 жовтня вже опалювалося 98% об'єктів соцсфери.

16 жовтня віце-губернатор Валентин Дулуб підписав розпорядження про початок опалювального сезону в житлових будинках Харківської області.

У Харкові, згідно з розпорядженням міського голови Геннадія Кернеса, опалювальний сезон у житловому фонді розпочався 15 жовтня. Вчора опалення ввімкнули приблизно в 400 будинках. Однак ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5 не працюють, оскільки через борги їм не постачається газ. Без їх потужностей, використовуючи лише котельні, можна опалювати лише близько третини житлових будинків Харкова.