Во время конфликта вокруг строительства дороги в харьковском Лесопарке милиция встала на сторону закона - министр внутренних дел

Під час конфлікту навколо будівництва дороги в харківському Лісопарку міліція стала на бік закону. Про це 16 червня в Харкові під час оперативної наради з особовим складом Головного управління МВС України в Харківській області заявив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов. "Рішення по прокладання цієї дороги прийнято владою, воно прийнято законно, і ми повинні забезпечити те, щоб ця норма закону виконувалася. Якщо вона комусь не подобається - у нього є можливість звернутися до суду", - зазначив міністр.

"Показували таке, що з будь-якого дійства можна роздути мильну кулю, і на грунті цього проплачені акції протесту, проплачені заходи. Ми не повинні озиратися на те, що хтось вважає це правильним чи не правильним. Норма закону повинна виконуватися, а завдання міліції забезпечити виконання норми закону і охорону громадського порядку", - підкреслив міністр.

Довідка "SQ". Міністр внутрішніх справ А. Могильов відвідав 16 червня Харків з робочим візитом. Міністр провів оперативну нараду з особовим складом Головного управління МВС України в Харківській області, а також урочисто вручив ключі від 45 нових автомобілів керівникам міліцейських підрозділів.

19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно було вирубати 503 дерева на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького (переходить у Лісопарк). 20 травня почалася вирубка дерев, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій Харкова. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало кілька людей. Кілька учасників акції протесту були затримані міліцією.