Податкова міліція виявила в Харкові швейний цех, де виплачували зарплату "в конвертах". Про це повідомили "SQ" у прес-службі управління податкової міліції ДПС у Харківській області. За даними начальника відділу організації викриття податкових злочинів управління Сергія Половиці, в цеху шили пальта різних фасонів. Швейне виробництво організували кілька підприємців. "У величезних цехах одночасно працювало близько 300 швачок. Більше половини цих людей не були офіційно працевлаштованими. Реалізовували одяг через інтернет-магазини", - зазначив Половиця.

За його словами, в ході розслідування співробітники податкової міліції здійснили кілька покупок в інтернет-магазинах. Оперативники встановили засоби доставки й оплати товару, штат співробітників, офісні, складські та виробничі приміщення. Було підтверджене місцезнаходження інтернет-сервера підприємства, визначено коло осіб, які торгували через мережеві ресурси. Була також отримана інформація про розташування місць продажу продукції на ТЦ "Барабашово". Крім того, встановлено, що фактичне виробництво і продаж товару в кілька разів перевищує обсяги реалізації, зазначені у податковій звітності.

Як зазначили в податковій міліції, згідно з офіційними даними, які надавали підприємці до податкової, на підприємстві було працевлаштовано 170 осіб, середня зарплата яких становила близько 1 тис. 200 грн. на місяць. Проте в ході перевірки встановлено, що фактична зарплата в цеху складала 2,5 - 4 тис.грн. За попередніми розрахунками, сума зарплати, виплачуваної працівникам підприємства без проведення за бухгалтерським та податковим обліком, щомісяця становила понад 600 тис.грн. (7,2 млн.грн. на рік). У результаті цього держбюджет недоотримував близько 2 млн.грн. податків і зборів.