Харків'янин Б. Гриньов очолив Держкомітет з питань науково-технічного та інноваційного розвитку
Кабінет міністрів України своїм розпорядженням призначив Бориса Гриньова головою Державного комітету з питань науково-технічного та інноваційного розвитку України. Про це повідомив офіційний сайт Кабміну.

Віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко, представляючи Б.Гриньова на новій посаді, відзначив, що це відомство - "перший крок у створенні Міністерства науки, технологій та інновацій".

Довідка "SQ". Б.Гриньов народився 1 квітня 1956 р. у Харкові. Закінчив Харківський державний університет за спеціальністю "Фізика твердого тіла". З 1987 р. працював в НТК "Інститут монокристалів" НАН України на посадах старшого наукового співробітника, завідувача відділом, вченого секретаря, заступника директора з наукової роботи. У 1996-2002 рр. - директор Інституту монокристалів - генеральний директор НТК "Інститут монокристалів". У 1999-2000 рр. - перший заступник голови Держкомітету з питань науки та інтелектуальної власності України. З 2002 р. - перший директор новоствореного Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України.

Доктор технічних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (за розробку та промислове освоєння технологічних процесів автоматизованого вирощування великогабаритних сцинтиляційних лужно-галоїдних монокристалів та виготовлення на їх основі детекторів для різних галузей ядерного приладобудування), член НАН України.