Фрунзенський районний суд Харкова засудив колишнього першого заступника міського голови одного з міст обласного значення Харківської області до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном на два роки і з конфіскацією майна. Про це повідомив сайт прокуратури Харківської області. Колишній заступник міського голови засуджений за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу (одержання хабара).

Як зазначили в облпрокуратурі, кримінальну справу стосовно чиновника було порушено в липні 2011 р. за отримання 15 тис.дол. хабара. Державний обвинувач - прокурор Фрунзенського району Харкова Олег Гладких пропонував для підсудного 6,5 років позбавлення волі.

Вирок суду не набув чинності, оскільки ще не закінчився термін на оскарження рішення суду. Прокуратура внесла апеляцію на рішення суду у зв'язку з м'якістю призначеного покарання.

Довідка "SQ". Першого заступника міського голови Первомайського Сергія Кубрика в липні затримали за підозрою в отриманні хабара в розмірі 15 тис.дол. За даними правоохоронців, він вимагав у місцевого підприємця гроші за "неініціювання перед органами місцевого самоврядування питань про прийняття рішень, які могли б перешкоджати підприємницькій діяльності вказаної особи".