Горсовет разрешил "Горэлектротрансу" сотрудничать с частникамиХарківська міськрада 12 січня на сесії ухвалила рішення про узгодження державно-приватного партнерства щодо об'єктів КП "Міськелектротранс". За словами директора Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергія Дульфана, це рішення необхідне для оформлення подальших юридичних відносин між приватними перевізниками та "Міськелектротрансом" у рамках створення єдиної транспортної інфраструктури міста.

"Ми все робимо в рамках чинного законодавства і в інтересах КП "Міськелектротранс" та приватників", - зазначив харківський міський голова Геннадій Кернес, коментуючи прийняття рішення.

Довідка "SQ". Як заявив Г.Кернес 10 січня, пріоритетним для міста залишається електротранспорт. "Міський електротранспорт сьогодні возить усі категорії пільговиків, і ми закуповуємо новий транспорт, беремо кредити для того, щоб у місті з'явився весь спектр громадського транспорту. Раніше у нас не було автобусів, і приватники, розуміючи, що сьогодні ми є для них активними конкурентами в цьому напрямку, беруть участь у реорганізації транспортної схеми в місті, з урахуванням в тому числі розділу відповідальність за своєчасну виплату заробітної плати водіям міського електротранспорту", - підкреслив міський голова.