Президент Республіки Литва Даля Грибаускайте завтра, 11 травня, планує відвідати Харків. Про це "SQ" стало відомо з власних джерел.

Президент Литви має намір зустрітися з головою Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайлом Добкіним і харківським міським головою Геннадієм Кернесом. За попередніми даними, зустріч повинна початися о 13.30. Але цю інформацію в ХОДА поки підтвердити не можуть.

Також Д.Грибаускайте має намір відвідати ЦКБ № 5, де проходить курс лікування екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Президент Литви хоче особисто зустрітися з Ю.Тимошенко.

Довідка "SQ". 4 травня екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко втретє відвідали німецькі лікарі. Після спілкування з Ю.Тимошенко вони заявили, що вона дала попередню згоду на госпіталізацію до ЦКБ № 5 з 8 травня за умови, що її буде лікувати німецький фахівець за підтримки українських медиків. 8 травня Ю.Тимошенко відмовилася від госпіталізації, але не виключила, що погодиться відправитися до лікарні 9 травня. О 8 ранку 9 травня вона була доправлена ​​до клініки. В цей же день лікар екс-прем'єра, професор клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) Лутц Хармс повідомив, що Ю.Тимошенко, доправлена ​​до ЦКБ № 5, почала харчуватися за особливою дієтою для тих, хто виходить зі стану голодування.

Ю.Тимошенко відбуває покарання у Качанівській виправній колонії Харкова. Вона засуджена до 7 років за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. Також у жовтні 2011 р. стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу за покладання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) на бюджет України.