Завтра, 10 січня, Харків з робочим візитом відвідає генеральний прокурор України Віктор Пшонка. Як стало відомо "SQ" з власних джерел у правоохоронних органах, Пшонка прилетить уранці. Він проведе нараду з міліцейським активом, на якій заслуховуватиме попередні результати розслідування вбивства сім'ї судді Володимира Трофимова.

Довідка "SQ". 15 грудня, в День працівників суду, була вбита сім'я судді Володимира Трофимова. У квартирі в будинку на Московському проспекті були виявлені тіла самого судді, його дружини, їх сина і подруги сина. Всі тіла обезголовлені, при цьому голів на місці події не було.

Порушено кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). У справі про вбивство судді слідство розглядає три версії: професійна діяльність загиблого, вбивство з метою заволодіння колекцією антикваріату, порцеляни й монет, що належала йому, а також вбивство на замовлення.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, загиблий суддя Трофимов розглядав цивільні та кримінальні справи. Останнє рішення він виніс 12 грудня - це була справа про призначення аліментів на дитину.