Звернень до медиків через наслідки пожежі в Дергачах не зафіксовано. Про це повідомив "SQ" начальник Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Олександр Галацан. За його словами, кілька машин швидкої допомоги чергували біля місця пожежі вчора і чергують сьогодні. Ніхто з працівників полігону та МНС, а також мешканців навколишніх районів за допомогою до медиків не звертався. Єдиним втручанням прибулих медиків було те, що вони роздали респіраторні маски для захисту дихальних органів учасникам ліквідації пожежі.

Також не зафіксовані звернення до лікарні місцевих мешканців. Інформацію про те, що у Дергачівському ЦРЛ нібито надійшли діти з отруєнням димом, О.Галацан категорично заперечує: "Я тільки що говорив з головним лікарем Дергачівської лікарні і його заступником, вони запевнили мене, що звернень не було". За даними О.Галацана, небезпеки для здоров'я харків'ян і мешканців Дергачівського району немає, враховуючи також те, що завдяки оперативним діям з ліквідації пожежі задимленість практично зникла.

У Дергачівської райлікарні "SQ" також заявили про відсутність звернень у зв'язку з пожежею на полігоні.

Довідка "SQ". Пожежа на Дергачівському полігоні ТПВ почався 7 червня. Стовп чорного диму було видно з багатьох районів Харкова. Інформація про пожежу надійшла до рятувальників о 18.28. Вогонь поширився на 400 кв.м. Після дев'ятої вечора пожежу було локалізовано, вогонь перестав поширюватися. 8 червня пожежники продовжують ліквідувати вогнища пожежі.