Дергачевский полигон возобновил работуДергачівський полігон твердих побутових відходів відновив свою роботу з 22.00 9 червня. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради з посиланням на директора Департаменту комунального господарства міськради Віктор Кітанін.

Вчора на гасінні пожежі працювали близько 20 одиниць різної техніки - автоцистерни, рукавні бази, аварійно-рятувальні машини, автодрабина. Бульдозери засипали землею окремі осередки займання.

Як повідомили "SQ" у Головному управлінні МНС України в Харківській області, ліквідація наслідків пожежі на Дергачівському полігоні підходить до завершення. Рятувальники МНС продовжують гасити окремі осередки загоряння, техніка поки ще залишається на полігоні. "Залишилося загасити приблизно 10% того, що там було спочатку", - відзначили в МНС.

Довідка "SQ". Пожежа на Дергачівському полігоні ТПВ почався 7 червня. Стовп чорного диму було видно з багатьох районів Харкова. Інформація про пожежу надійшла до рятувальників о 18.28. Вогонь поширився на 400 кв.м. Після дев'ятої вечора пожежу була локалізована, вогонь перестав поширюватися.

Дергачівський полігон ТПВ (Дергачівський р-н, Харківська обл.), на який вивозиться сміття з міста Харкова, був відкритий у 2005 р. У 2009 р. з Харкова на полігон було вивезено майже 1,5 млн. куб. м твердих побутових відходів.