Прокуратура Харківської області 4 липня порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ДП "Укрспецвагон" (сел. Панютине, Лозівський район Харківської області), які завдали збитків державним інтересам у розмірі 11 млн.грн. Про це повідомив сайт облпрокуратури з посиланням на заступника прокурора області Володимира Суходубова.

Прокуратурою виявлено факт укладення договору ДП "Укрспецвагон" на виготовлення і поставку піввагонів за цінами нижче собівартості, що надалі завдало істотної шкоди державному підприємству в розмірі різниці між договірною вартістю партії напіввагонів та її калькуляційною оптовою вартістю (більше 11 млн.грн.). Кримінальну справу порушено за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі терміном до 8 років). У справі проводиться досудове слідство.

Довідка "SQ". "Укрспецвагон" є державним підприємством, яке спеціалізується з капітального, капітально-відновлювального ремонту в депо вантажних вагонів, а також займається експлуатацією й обслуговуванням спеціалізованих вагонів. Створений на базі Панютинського вагоноремонтного заводу, який був заснований 1869 р.

У травні стосовно посадових осіб "Укрспецвагона" було порушено кримінальну справу за закупівлю в 2010 р. обладнання вагонів за завищеними цінами.