"Duty free" в Харьковском аэропорту сегодня проверяют ревизоры из Киева


Магазин безмитної торгівлі в Міжнародному аеропорту "Харків" тимчасово припинив свою роботу. Про це 5 вересня повідомили "SQ" в прес-службі Харківської обласної митниці. За даними прес-служби, за наказом Держмитслужби України створено робочу групу з числа посадових осіб митних органів України, яка сьогодні прибула до Харкова для перевірки магазину "duty free" в аеропорту.

За даними прес-служби, ревізори перевірятимуть порядок відкриття та функціонування торгового закладу. "Про результати цієї перевірки буде повідомлено додатково", - повідомили в прес-службі.

У прес-службі аеропорту відзначили, що робота магазину "duty-free" тимчасово припинена до отримання нової ліцензії.

Як повідомило ІА "УНІАН", з 1 вересня в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" закрито більшість магазинів безмитної торгівлі "duty-free", а також закладів громадського харчування, розташованих у режимних зонах аеропорту. У Міжнародному аеропорту "Донецьк" магазин безмитної торгівлі "duty-free" не працює. В Одеському аеропорту з трьох магазинів "duty-free" працює тільки один. Державна митна служба повідомила про комплексну перевірку магазинів безмитної торгівлі у зв'язку з тим, що органи прокуратури встановили порушення у функціонуванні таких магазинів.