Верховная Рада приняла новую редакцию Налогового кодексаВерховная Рада України сьогодні, 2 грудня, прийняла нову редакцію Податкового кодексу: парламент проголосував за пропозиції президента до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України". Про це повідомила "РБК-Україна".

За відповідний акт (№ 7101-2 від 18.11.2010 р.), внесений сьогодні до парламенту, проголосували 268 із 418 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі під час вечірнього засідання парламенту.

Народні депутати підтримали всі поправки президента до Податкового кодексу. Рішення приймалося без обговорення. Перед голосуванням виступили перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова та голова Комітету ВР з питань митної та податкової політики Віталій Хомутинник.

Довідка "SQ". 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада у Києві та інших містах країни відбуваються акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу. Підприємці вимагали від президента України Віктора Януковича ветувати документ. У Харкові, зокрема, масові акції пройшли 25 і 29 листопада. 30 листопада В.Янукович заявив, що ветував цей документ. Урядом за участю представників президента, малого та середнього бізнесу була створена робоча група, яка розробила зміни до Податкового кодексу.

2 грудня в парламент надійшли 25 сторінок поправок президента України В.Януковича до Податкового кодексу (з поправками можна ознайомитися тут). Близько 16.10 Верховна Рада приступила до їх розгляду, о 16.45 нова редакція кодексу була прийнята.