Видання "Дзеркало тижня" опублікувало повний перелік президентських поправок до Податкового кодексу, які надійшли до Верховної Ради для розгляду та затвердження. Як зазначено в поправках, прийнятий парламентом варіант Податкового кодексу містить порушення низки конституційних принципів. Зокрема, кодекс порушує принцип презумпції невинності, конституційних гарантій на можливість захисту прав особи, а також конституційні гарантії права приватної власності.

Зокрема, В.Янукович порекомендував парламенту зберегти діючу спрощену систему оподаткування. "Для уникнення таких ризиків вважаю за необхідне зберегти чинну спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва", - зазначив президент. Також він запропонував виключити норми про те, що спрощенець повинен мати не більше 4 найманих працівників, а обсяг його прибутку не може перевищувати 600 тис.грн. на рік.

Окрім того, В.Янукович рекомендував виключити главу Податкового кодексу, що встановлює обмеження на види діяльності, на які поширюється система спрощеного оподаткування.

З усіма президентськими поправками до Податкового кодексу можна ознайомитися тут.

Довідка "SQ". 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада у Києві та інших містах країни відбуваються акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу. Підприємці вимагали від В.Януковича ветувати документ. У Харкові, зокрема, масові акції пройшли 25 і 29 листопада. 30 листопада В.Янукович заявив, що ветував цей документ. Урядом за участю представників президента, малого та середнього бізнесу була створена робоча група, яка розробила зміни до Податкового кодексу.

2 грудня віце-спікер ВР Микола Томенко заявив, що до парламенту надійшли 25 сторінок поправок президента України В.Януковича до Податкового кодексу. Верховна рада приступила до їх розгляду.