У селищі Вільча Вовчанського району в лікувальній амбулаторії планується оновити медичне обладнання. Про це 2 лютого під час відвідування району повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністарції Михайло Добкін. За його словами, медобладнання, яке було встановлене в амбулаторії 20 років тому, потрібно замінити, оскільки воно застаріло. Зокрема, планується оновити стоматологічне, частину діагностичного та терапевтичного обладнання.

Також губернатор зазначив, що оптимізації потребує все селище, оскільки при його будівництві у 90-х роках інфраструктура була розрахована на п'ять тисяч осіб, а тепер у ньому мешкає менше двох тисяч. "Вільча - це особлива територія, де живуть люди, які переїхали сюди з інших областей України внаслідок Чорнобильської катастрофи. У селища є свої проблеми, і ми будемо їх вирішувати. Зараз необхідно визначити, як оптимізувати все те, що було побудовано в розрахунку на населення в 5 тисяч осіб, тоді як зараз там реально мешкає менше 2 тисяч. Школу, дитячий сад і медустанови необхідно утримувати й обігрівати, а це лягає серйозною ношею на місцеві бюджети. Ми будемо шукати виходи з цих непростих ситуацій, але нерозв'язних проблем я не бачу", - підкреслив М.Добкін. За його словами, протягом місяця будуть підготовлені пропозиції з оптимізації інфраструктури селища.

Довідка "SQ". Сел. Вільча знаходиться в 3-х кілометрах на південь від Вовчанська. З 1993 до 1996-го до Вільчі переїхали 2 тисячі мешканців сел. Вільча Київської області, яка перебувала в 45 км від реактора Чорнобильської АЕС. У селищі є школа, дитячий сад, дві церкви, медична амбулаторія. Школа, побудована в селищі, розрахована на 844 учні, проте через демографічні проблеми зараз у школі навчається всього 219 учнів. Будинки селища були забезпечені центральним водопостачанням, опаленням, газом та каналізацією. Зараз у селищі високий рівень безробіття.