Прокуратура Харкова 31 березня порушила кримінальну справу за фактом умисного заподіяння працівником міліції тяжких тілесних ушкоджень харків'янину, який позавчора вночі помер у лікарні. Про це 1 квітня повідомив офіційний сайт прокуратури Харкова.

Справу порушено стосовно 24-річного помічника оперуповноваженого відділу карного розшуку Головного управління МВС України в Харківській області, сержанта міліції за фактом злочину, передбаченого ч.2 ст.121, ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть, та перевищення влади, яке призвело до тяжких наслідків).

Прокуратура встановила, що 30 березня під час виконання своїх службових обов'язків, перебуваючи біля торговельно-розважального комплексу, три працівники міліції, в тому числі помічник оперуповноваженого, без достатніх на те підстав, незаконно, з перевищенням наданих їм повноважень затримали двох громадян, застосувавши до одного з них фізичне насильство.

Обох громадян доставили в приміщення облуправління міліції, де їх безпідставно тримали більше години. Незважаючи на неодноразові скарги одного із затриманих на погане самопочуття у зв'язку із заподіянням йому тілесних ушкоджень, працівники міліції відмовили йому в наданні медичної допомоги. При цьому помічник оперуповноваженого завдав затриманому ще кілька ударів. За годину затриманих випустили, після чого один з них був доправлений до лікарні і там помер.