Милиционер, упомянутый в деле о пытках в харьковской милиции, рассмотренном Европейским судом, будет уволенВіталій Корнєєв, ім'я якого фігурувало в розглянутій Європейським судом справі про тортури в харківській міліції, буде звільнений з органів внутрішніх справ. Про це повідомив журналістам начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький. За його словами, наказ про звільнення буде підписаний за один - два дні.

"Не знаю, чому це питання не піднімалося раніше. По суті, нам не потрібно було підтвердження Європейського суду, оскільки раніше відповідне рішення ухвалив український суд. Суд визнав міліціонера винним і вказав у постанові, що його вина доведена. За рішенням суду ми приймемо своє рішення", - зазначив В.Козицький.

Довідка "SQ". Харків'янин В'ячеслав Савін виграв судову тяжбу проти України і довів, що 12 років тому його катували в приміщенні Дзержинського райвідділу міліції Харкова. Прокуратура розслідувала справу 10 років. У 2009 р. кримінальну справу проти правоохоронців передали до суду, який виніс обвинувальний висновок, але оскільки у справі минув термін давності, покарання не було.

В.Савін звернувся до Європейського суду з прав людини і виграв справу, отримавши право на компенсацію в розмірі 450 тис.грн. Суд встановив, що співробітник міськуправління харківської міліції В.Корнєєв у 1999 р. завдав В.Савіну тілесних ушкоджень.