Одна із захисниць дерев у харківському Лісопарку постраждала під час бійки групи активістів і муніципальної охорони 31 травня близько 7 ранку. Про це журналістам повідомив один з членів ініціативної групи Ігор Россоха. За його словами, немолоду жінку вдарив у спину один з працівників муніципальної охорони. "За тією інформацією, яка у мене є, у цієї жінки забій нирок та забій хребта, вона зараз знаходиться в Харківській обласній лікарні швидкої та невідкладної допомоги", - розповів І. Россоха.

Довідка "SQ" .19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в ЦПКіВ ім. Горького (переходить у Лісопарк). Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.

20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій. Сутички між будівельниками, учасниками акції протесту, а також правоохоронними органами продовжилися 21-31 травня.