Милиционер, стрелявший в Великобурлукском районе в людей, действовал законно - прокуратураІнспектор патрульної служби, який поранив двох чоловіків у Великобурлуцькому районі Харківської області, зброю застосовував правомірно, з метою самозахисту. Про це 28 квітня повідомили "SQ" у прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на першого заступника прокурора Харківської області Олександра Кирилюка.

Прокуратура дійшла висновку, що постраждалі поводилися агресивно і намагалися завдати міліціонеру тілесних ушкоджень, і порушила кримінальну справу за фактами нанесення тілесних ушкоджень працівникові міліції та групового хуліганства. За словами О.Кирилюка, міліціонер був тверезий і перед тим, як стріляти у людей, вистрілив у повітря.

Довідка "SQ". У Великобурлуцькому районі Харківської області на Великдень працівник міліції поранив двох людей і сам отримав травми. Конфлікт між місцевими мешканцями і працівником міліції, який знаходився не на службі, без форменого одягу та табельної вогнепальної зброї, виник близько 20.00.

За даними міліції, "місцеві мешканці, перебуваючи в нетверезому стані, спровокували конфліктну ситуацію з працівником правоохоронних органів, який приїхав в гості до знайомих. Вони висловлювалися на його адресу нецензурною лайкою і намагалися завдати йому тілесні ушкодження". 36-річний інспектор зробив декілька пострілів гумовими кулями. У результаті двоє чоловіків (30 і 29 років) отримали тілесні ушкодження - поранення в ногу та спину. Вони були доправлені до лікарні. Травми отримав і працівник міліції, який перебуває під наглядом лікарів.