IV Міжнародний правозахисний кінофестиваль "Сходи" пройде в листопаді в Харкові. У рамках заходу відбудуться покази понад 200 фільмів з 47 країн світу, зокрема з Австралії, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Канади, США, Франції та Україні. Як повідомила "SQ" координатор кінофестивалю Ганна Моруга, будуть представлені художні, документальні, короткометражні та анімаційні стрічки, присвячені правам людини, захисту тварин і навколишнього середовища. Окрім показів фільмів пройдуть круглі столи та прес-конференції з запрошеними гостями.

Відкриття фестивалю відбудеться 11 листопада в кінотеатрі "Кінопалац" (покажуть фільм "Прощавай, корида!", Режисер Ігор Парфьонов). Покази конкурсних фільмів пройдуть з 11 до 14 листопада в кінотеатрі "Боммер".
Урочисте закриття та нагородження переможців відбудеться 14 листопада в "Кінопалаці" (покажуть фільм "Астенічний синдром", режисер Кіра Муратова). 15 листопада в цьому ж кінотеатрі пройде демонстрація позаконкурсних робіт.

Фестиваль проходить з метою проінформувати людей про існуючі у всьому світі проблеми в правозахисній сфері, показати шляхи їх вирішення, сприяти пробудженню активної громадської позиції, участі людей у вирішенні локальних проблем і підтримати молодих українських кінематографістів. Демонстрація фільмів проходить безкоштовно.

Довідка "SQ". Щорічний міжнародний правозахисний кінофестиваль "Сходи" заснований 2007 р. з ініціативи громадського центру "Життя" (м. Харків). У 2009 р. на фестивалі відбувся показ 179 картин з 43 країн світу. "Сходи" підтримує низка правозахисних та зоозахисних організацій з усього світу (таких як PETA, WSPA), Міністерство культури України. У 2010 р. сприяти проведенню фестивалю буде також ООН.