Міліціонер, який стріляв гумовими кулями в підлітків у Печенізькому районі, звільнений з органів внутрішніх справ. Про це 25 серпня повідомив журналістам заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Андрій Стародубцев. За його словами, міліціонер, який відкрив стрілянину - це співробітник дозвільної системи (питання оформлення дозволів на право зберігання і носіння вогнепальної мисливської, холодної та газової зброї) Орджонікідзевського району, молодий лейтенант.

"Ще двоє міліціонерів, які знаходилися на місці подій, попереджені про неповну посадову відповідність. Проте можливо, що один з них, співробітник Печенізького райвідділу, теж буде звільнений. Це питання зараз вирішується", - зазначив А.Стародубцев. За його словами, навіть якщо підлітки хуліганили, міліціонери повинні були викликати підмогу і задокументувати факт хуліганства, а не стріляти в неповнолітніх.

Як підкреслив заступник начальника облуправління міліції, порушено кримінальну справу за фактом хуліганства із застосуванням зброї. Хто винен в інциденті в Печенізькому районі, прокуратура ще не з'ясувала.

За словами А.Стародубцева, на сьогодні в прокуратурі і судових органах Харківської області знаходяться 89 кримінальних справ за фактом неправомірних дій співробітників міліції. "У подібні ситуації частіше потрапляють молоді співробітники", - додав заступник начальника ГУ МВС.

Довідка "SQ". Зіткнення між трьома міліціонерами і мешканцями села Мартове Печенізького району відбулося 10 липня. Під час сварки один з правоохоронців пустив у хід пістолет з гумовими кулями. У результаті було поранено три людини.

Як зазначив Чугуївський міжрайонний прокурор Олександр Бондаренко, у своїх свідченнях працівники міліції заявили, що вони намагалися перешкоджати порушенню громадського порядку. Підлітки в свою чергу заявили, що працівники міліції були в стані алкогольного сп'яніння, здійснювали хуліганські дії, обзивали їх нецензурними словами, через це стався конфлікт.

Зараз прокуратура з'ясовує всі обставини справи.