Міліціонери о 4 годині ранку 25 травня побили і затримали 4 осіб в парку Горького в Харкові. Двох людей госпіталізувала "швидка допомога". Про це повідомив "SQ" прес-секретар екологічної групи "Печеніги" Олег Перегін.

"Сам я цього не бачив, але знаю, що це відбулося. Когось побили, когось штовхнули, когось взяли за руки і за ноги і забрали. Є відео про це, воно вже поширено в Інтернеті", - зазначив О. Перегін.

За його словами, інцидент стався, коли робітники почали вирубувати дерева. "Люди намагались встати живим ланцюгом, щоб захистити дерева. Там прекрасні сосни, дуби прекрасні", - зазначив О. Перегін. За його словами, на місці будівництва дороги в парку Горького щоночі чергують 20-30 захисників дерев.

Він повідомив, що на сьогодні 171 дерево позначено для вирубки. Вирубано вже 600 дерев, а скільки буде вирубано  - "неможливо підрахувати". "Для мене це шок. Дерева рубають без погоджень, без ордерів, без документів", - підкреслив О. Перегін.

Довідка "SQ" .19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в парку Горького. Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис. грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.

20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги. Було прорубано близько 0,5 км, після чого ввечері вирубка була зупинена працівниками міліції. Міліцію викликали представники екогрупи "Печеніги". Уранці 21 травня представники екогрупи "Печеніги" (Харків) намагалися, за їх словами, своїми тілами перекрити шлях робітникам, які вирубують ліс в парку ім.Горького. Цього дня один з членів ініціативної групи, правозахисник Євген Соловйов був побитий працівниками бригади. 22-25 травня зіткнення між будівельниками, учасниками акції протесту, а також правоохоронними органами продовжилися.