Харківський гуманітарний університет "Народна українська академія" (ХГУ "НУА") незабаром почне навчання за програмою MBA ("Master of Business Administration"). Про це 21 вересня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомила перший проректор ХГУ "НУА" Катерина Астахова.

"Ми дійсно розширюємо спектр своїх освітніх напрямів. І раз наш навчальний заклад заявив себе як комплекс безперервної освіти - за 20 років ми створили освіту завдовжки в життя, від 1,5 років до 50 і старше, - то тепер для нас найголовніше - розвивати і розширювати цю систему, щоб людина могла вдосконалюватися протягом усього життя. В рамках цієї концепції цього року вже практично підписаний меморандум з університетом міста Толедо штату Огайо (США), з яким ми запускаємо в НУА спільну програму "Магістр бізнес-адміністрування" (MBA)", - відзначила К.Астахова.

За її словами, 15 жовтня в НУА пройде презентація програми MBA, і в кінці січня - на початку лютого розпочне навчатися перша група з 30 осіб. Курс навчання за програмою MBA буде становити 18 місяців, він буде розрахований на людей-практиків у бізнесі. Половина викладачів буде з американського університету, відповідно, більшість курсів будуть читатися англійською мовою. Решта викладачів - українські. Вартість навчання - близько 12 тис.дол.

"На сьогодні попит у навчанні за цією програмою є. Якщо будуть охочі, то за якийсь проміжок часу ми відкриємо другу групу", - підкреслила К.Астахова.

Довідка "SQ". Програма MBA - програма, в ході якої учасників навчають з основних питань організації бізнесу. Програма "Executive MBA" адресована керівникам вищої ланки і власникам компаній, що працюють на міжнародному і на локальних ринках. За час навчання МВА студенти проходять курси, які охоплюють усі основні аспекти управління компанією. Кожен пройдений курс закінчується написанням реального бізнес-проекту на прикладі своєї компанії.