Пересадочный терминал открыт на станции метро "Холодная гора" Пересадочний термінал між станцією харківського метро "Холодна гора" й автобусними зупинками, що знаходяться біля станції, відкритий 20 серпня. Як повідомили "SQ" у прес-службі КП "Харківський метрополітен", термінал ще не обладнаний електронними проходами, тому пасажири поки будуть оплачувати проїзд водіям маршрутних автобусів. "Коли з'являться проходи, платити за проїзд можна буде безконтактною електронною картою метрополітену", - підкреслили в прес-службі.

 

Серед переваг пересадочного вузла в метрополітені назвали зручність при посадці з платформ. Термінал також оснащений динаміками і електронними табло, за яким після відкриття транслювався кліп про Партію регіонів і лунає її гімн.

У церемонії відкриття пересадочного вузла взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в.о. харківського голови, секретар міськради Геннадій Кернес і генеральний директор КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв.

Термінал почав приймати пасажирів з 6 ранку 21 серпня.

Довідка "SQ". Довжина пересадочного терміналу 124 м, ширина - 6,5 м, кількість посадкових платформ - 12. Пересадочний вузол представляє собою критий павільйон з металоконструкцій, огороджений антивандальною сіткою. Посадка і висадка пасажирів здійснюється на платформах (висота відповідає першій ступені автобуса), перед якими надалі будуть розташовані автоматичні турнікети (аналогічні контрольно-пропускному пункту метрополітену). Основна система оплати проїзду - безконтактна електронна карта.

Це перший у місті пасажирський термінал такого типу. У перспективі аналогічні споруди планується побудувати на ст.метро "Героїв Праці" (біля кінотеатру "Познань"), біля ст.метро "Метробудівників" та "Спортивна", на автостанції біля ст.метро "Пролетарська", а також у центі Харкова - біля ст.метро "Радянська".