Представники громадської організації "Зелений фронт" 21 червня на пл.Свободи пікетували Державну екологічну інспекцію в Харківській області. В акції протесту взяли участь близько 50 осіб. За даними учасників акції, їхня мета - отримати відповіді інспекції на свої запити.

Як повідомив "SQ" представник "Зеленого фронту" Андрій Цуканов, їхні запити в екоінспекції стосувалися вирубки дерев у Харкові, зокрема, найболючішого місця - парку Горького. "Ми там встановили зараз цілодобове чергування, тому що протягом трьох місяців парк вирубується браконьєрами. Досі ми не бачили жодного нормального документа, що дозволяє вирубку. Щодня приїжджають машини з сумськими номерами і рубають ліс під виглядом сухостою. З чуток, деревина йде на труни", - заявив він.

За словами А.Цуканова, на всі звернення "Зеленого фронту" екоінспекція дає тільки відписки. "Ми намагаємося змусити інспекторів виїхати на місце вирубки. Однак представники інспекції жодного разу не виїжджали в парк Горького", - зазначив він. "Зелений фронт" зараз виконує їх функції: обміряє пні і виявляє браконьєрів", - заявив він. Окрім того, "Зелений фронт" звертався в екоінспекції з приводу вирубки дерев на вул.Данілевського і вул.23-го Серпня, на що теж "отримав відписки".

Представники протестуючих пройшли в будівлю екоінспекції і зустрілися із заступником начальника управління В'ячеславом Бручиковим, який пообіцяв завтра, 22 червня, разом з представниками інспекції відвідати місця вирубки.