Работники харьковского завода им.Шевченко заблокировали проходную заводи и перекрыли ул. Октябрьской революции

Ініціативна група працівників ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" 21 червня почала акцію протесту біля прохідної заводу. Як повідомив кореспондент "SQ" з місця подій, близько 300 співробітників заводу зібралися на пікет, вимагаючи виплати боргів із зарплати. Вони повісили замки на прохідну заводу із зовнішнього боку. До пікетувальників вийшли в.о. директора заводу Віктор Гущин і заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації Георгій Калабін, проте їх пояснення учасників акції не задовольнили. Робітники вирішили оголосити безстрокову акцію протесту і перекрили проїжджу частину вул.Жовтневої революції, на якій розташований завод. Учасники акції вимагають, щоб до них приїхав голова облдержадміністрації Михайло Добкін.

Довідка "SQ". Завод ім.Шевченка виробляє спецтехніку, устаткування для зв'язку, автоматизовані системи управління для АЕС, ТЕС і ГЕС, обладнання для залізниць і газової промисловості.

Заборгованість із зарплати на підприємстві становить близько 20 млн.грн. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов 15 червня заявив, що половину заборгованості із зарплати на ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" планується погасити до початку липня.