Працівники ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" 22 червня знову вийдуть на пікет. Про це 21 червня після завершення першого пікету повідомили "SQ" у профкомі підприємства. "Люди не почули того, що хотіли почути - коли їм повернуть зароблені гроші. Оскільки люди доведені до відчаю і не вірять в обіцянки, то будуть продовжувати страйк", - зазначили в профкомі.

За інформацією профкому, як вихід із ситуації в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес запропонував списати працівникам заводу заборгованість за комунальні послуги, що накопичилася у них у зв'язку з невиплатою їм заробітної плати. "Якби платили зарплату, то такий захід був би не потрібен, - відзначили в профкомі.

За інформацією профкому, до учасників пікету вийшов перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, який пообіцяв надати підтримку колективу заводу. Він також заявив, що і завтра поспілкується з учасниками пікету, щоб доповісти, що вдалося зробити.

Довідка "SQ". 21 червня робітники і службовці Харківського приладобудівного заводу ім.Шевченка пікетували прохідну заводу і перекривали проїжджу частину вул.Жовтневої революції. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн., персонал - близько 2 тис.осіб. Зараз завод працює в режимі 4-денного робочого тижня.

Завод ім.Шевченка виробляє спецтехніку, устаткування для зв'язку, автоматизовані системи управління для АЕС ТЕС і ГЕС, обладнання для залізниць і газової промисловості.