Харківський зоопарк - єдиний в Україні, де живуть білі ведмеді. Про це 21 квітня розповів журналістам директор зоопарку Олексій Григор'єв. За його словами, решта зоопарків не купують цих тварин, оскільки вони дуже дорогі (вартість одного ведмедя - близько 200 тис. дол.). У Харківському зоопарку представлено найбільше видів тварин в Україні. Всього в зоопарку 7 тис. тварин, серед них - близько 140 рідкісних видів, зокрема: уссурійські тигри, амурські леопарди, азіатські слони, африканські антилопи, таджицький козел і 15 видів мавп, занесених до Червоної Книги.

За словами О.Григор 'єва, Харківський зоопарк бере участь у різних європейських і євроазіатських програмах, завдяки яким має можливість обмінюватися тваринами з зоопарками Європи та Азії. Найближчим часом зоопарк не планує купувати нових тварин.

О.Григор 'єв також повідомив, що будівництво Будинку жирафів у зоопарку, найімовірніше, буде закінчене після Євро-2012. Усього на будівництво необхідно витратити 3,5 млн. грн., міська рада поки виділила з бюджету міста близько 700 тис. грн. За його словами, жираф може жити до 30 років, однак через те, що в Харківському зоопарку не було належних умов для утримання жирафів, вони жили не більше 5 років.

Довідка "SQ". Будівництво Будинку жираф почалося 2009 р. Раніше О.Григор 'єв заявляв, що для його завершення необхідно 7 млн.грн. і воно буде закінчене за 3-4 роки.