Акція "За охорону сім'ї та дітей" пройшла сьогодні, 19 червня, в Харкові. Її учасники пройшли ходою від будівлі Харківської міськради вул. Сумською. Вони виступили із закликами не допустити запровадження політики, спрямованої на руйнування традиційної української родини, а саме - не допустити запровадження гендерної політики, ювенальної юстиції та популяризації гомосексуалізму.

У ході взяли участь близько 20 осіб, у тому числі діти. Організатор акції - львівська обласна громадська організація "Молодь за здорове життя". Її підтримали представники харківських громадських організацій.

"Гомосексуалізм в Україні поширюється дуже швидкими темпами. 20 травня мав відбутися перший у країні гей-парад. На початку червня був зареєстрований і прийнятий у першому читанні законопроект про боротьбу з дискримінацією, зокрема, на підставі гендерної ідентичності. Якщо закон буде прийнятий, то коли нормальні громадяни вийдуть на вулиці і заявлять свою громадянську позицію, що вони проти гомосексуалізму, це буде вважатися гомофобією, тому що буде закон, який називає це дискримінацією", - повідомив "SQ" організатор акції Назар Блищак зі Львова.

Він також розповів, що у 2005 р. президент України Віктор Ющенко підписав закон про гендерну рівність ("Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків" - "SQ"), яке тоді підносилося як рівність жінок і чоловіків. Але пізніше слово "гендер" змінило своє значення. Згідно з гендерною теорією, зараз вводиться як мінімум п'ять гендерів (підлог): жіночий, чоловічий, гетеросексуальний, гомосексуальний і транссексуальний. "У Європі природний біологічний поділ суспільства на чоловіків і жінок відійшов у минуле, а прийшов новий абсурдний поділ, коли людина самостійно обирає собі стать. Сьогодні в Європі гендерні закони пропагують гомосексуалізм. Проблема в тому, що імплементуючи європейське законодавство, ми повинні автоматично прийняти ці норми", - зазначив Н.Блищак. "Ми не маємо нічого проти гомосексуалістів, але ми проти гомосексуалізму та його популяризації, проти сексуальних меншин, які все глибше і глибше вкорінюються в українському суспільстві", - заявив він.

Говорячи про ювенальну юстицію, Н.Блищак заявив, що в її рамках йдеться про впровадження механізму вилучення українських дітей із сімей. "Без реальної провини, без суду ювенальна юстиція відбирає дітей з сімей і віддає їх до т. зв. прийомних сімей. Потім їх продають гомосексуалістам і педофілам у сексуальне рабство", - сказано в листівці активістів.

Вони також передали звернення харківському міському голові, голові облдержадміністрації і голові облради з проханням призупинити імплементацію європейського та міжнародного права про гендерну рівність та ювенальну юстицію на обласному та міському рівнях, виступити проти пропаганди гомосексуальної і гендерної політики та не дозволяти проведення гей-парадів на території області.

Н.Блищак зазначив, що подібні акції проводяться в різних містах України. За його словами, в Харкові така хода організована, тому що тут громадяни недостатньо поінформовані про вищезазначені проблеми, а Західна Україна в цих питаннях активніша.