Власники квартир і офісів, які розташовані в будинку по вулиці Сумській, 11, де півроку тому сталася пожежа, сьогодні, 19 березня, проводять акцію протесту біля цього будинку. Оскільки будинок визнаний аварійним, власники квартир бояться, що його можуть знести, і тоді вони залишаться без житла, тому що ні на яку компенсацію не розраховують.

Як відзначили учасники акції, будівлю можна реконструювати. "Згідно з висновком інституту ім. Бокаріуса, будівля визнана аварійною, хоча її стіни залишилися цілими, згорів лише дах. Її і перекриття необхідно замінити. Однак з моменту пожежі минуло півроку, але ніяких дій з відновлення будівлі не було", - повідомив власник квартири на 4-му поверсі цього будинку Ігор Тюпа. За його словами, протягом шести місяців власники квартир і офісів зверталися до міської влади з проханням відновити будівлю, але безрезультатно.

Як підкреслив приватний підприємець Геннадій Гамов, власники приміщень по вулиці Сумській, 11 писали листи і президенту України Віктору Януковичу, і харківському міському голові Геннадію Кернесу, але ніяких відповідей досі не надійшло. "Департамент житлового господарства Харківської міськради нам відповів, що сформує за рішенням цього питання комісію. Однак коли буде створена така комісія і коли пройдуть відповідні засідання, нам невідомо", - додав Г. Гамов.

Учасники акції протесту (близько 40 чоловік) тримали в руках плакати: "6 місяців немає житла і офісів. Жити І працюваті ніде", "Пожежа - гарний спосіб розселення. Ми втратила все майно!", "Відновленню будинку - так, зносу - ні!".

Жильцы дома по ул.Сумской, 11, где полгода назад произошел пожар, митингуют против сноса здания (дополнено) Жильцы дома по ул.Сумской, 11, где полгода назад произошел пожар, митингуют против сноса здания (дополнено)
Жильцы дома по ул.Сумской, 11, где полгода назад произошел пожар, митингуют против сноса здания (дополнено) Жильцы дома по ул.Сумской, 11, где полгода назад произошел пожар, митингуют против сноса здания (дополнено)

Довідка "SQ". На початку вересня 2010 р. кілька годин горіла чотириповерхова будівля на вул. Сумській, 11. Пожежа почалася близько 20.30 6 вересня в приміщенні кафе "Занзібар", яке знаходилося на першому поверсі будівлі. Крім кафе, на першому поверсі були розташовані магазини "Люксоптика", "Бриз", "Червоний маг" і "Карнеол". Потім вогонь перекинувся вище. На другому поверсі знаходився офіс "Харьковских известий", на третьому і четвертому - офіси комерційних організацій. На місці події працювало близько 20 пожежних машин, частина вул. Сумської була перекрита. Пожежа була локалізована о 6.20 ранку 7 вересня і повністю ліквідована об 11.06.