В убийстве харьковского судьи и его семьи было применено огнестрельное оружиеЕксперти виявили сліди пороху на подушці в квартирі судді Володимира Трофимова, якого вбили разом з родиною. У дівчини сина судді були прострелені пальці. Про це 18 грудня повідомило "SQ" джерело в правоохоронних органах.

Як повідомило джерело, відомості, які з'явилися в газеті "Комсомольская правда", про те, що за підозрою в злочині затриманий грузинський кримінальний авторитет Резо, не відповідають дійсності. Затриманих і підозрюваних поки немає.

Довідка "SQ". 15 грудня, в День працівників суду, була вбита сім'я судді Володимира Трофимова. У квартирі в будинку на Московському проспекті були виявлені тіла самого судді, його дружини, їх сина і подруги сина. Всі тіла обезголовлені, при цьому голів на місці події не було.

Порушено кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). У справі про вбивство судді слідство розглядає три версії: професійна діяльність загиблого, вбивство з метою заволодіння колекцією антикваріату, порцеляни й монет, що  належала йому, а також вбивство на замовлення.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, загиблий суддя Трофимов розглядав цивільні та кримінальні справи. Останнє рішення він виніс 12 грудня - це була справа про призначення аліментів на дитину.