Голова Апеляційного суду Харківської області Андрій Солодков звернувся до Харківської облради з проханням забезпечити суд Ленінського району Харкова належним для відправлення правосуддя приміщенням. Про це 17 грудня на засіданні комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю Харківської облради повідомив голова комісії Олександр Бандурка.

За його словами, в листі голові облради Сергію Чернову Солодков пише, що умови роботи в наявному приміщенні на вул.Полтавський шлях, 20 не відповідають прийнятним для будівлі суду нормам. Лист було передано до комісії для розгляду та прийняття рішення.

Як зазначив Бандурка, в суді працює 68 осіб, у тому числі 14 суддів. При цьому корисна площа будівлі - 1 тис.кв.м. "Голова апеляційного суду не пропонує вирішення проблеми, він тільки просить у рамках судово-правової реформи вирішити питання із забезпеченням Ленінського райсуду належним окремим приміщенням. З тим що проблема є, я згоден. У будівлі дійсно немає жодних умов. Але виконати прохання не так просто. Можливо, щось можна добудувати, можливо - надбудувати поверх або переселити суд до іншого приміщення. Це питання ми будемо розглядати ще раз у січні 2013 р. із залученням голови райсуду, який знає свій район і підкаже, що можна зробити" , - зазначив Бандурка.

За його словами, всі 14 суддів райсуду повинні мати свої зали для засідань. "А вони в черзі стоять, щоб провести слухання. Буває так, що конвой привозить підозрюваних, а суддя не звільнив приміщення для слухання нової справи. Доводиться везти людей назад до слідчого ізолятора", - повідомив Бандурка.