"Європейський футбольний союз (УЄФА) не має ніякого відношення до будівництва дороги через харківський парк культури і відпочинку ім. Горького", - заявив 12 серпня під час брифінгу в Харкові генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, відповідаючи на питання журналістів про те, чи стурбована УЄФА ходом будівництва дороги в харківському лісопарку.

"Наскільки мені відомо, рішення про будівництво цієї дороги було прийняте ще 2003 р., задовго до того, як Україна отримала право на проведення Євро-2012", - відзначив Д.Інфантіно.

"Але я сподіваюся, що буде прийняте рішення, яке влаштує обидві сторони конфлікту", - додав генсек УЄФА.

Довідка "SQ". 22 червня операційний директор УЄФА Мартін Каллен звернувся до українського уряду з офіційним листом, в якому попросив розібратися з ситуацією, що склалася навколо парку ім. Горького в Харкові. Лист був адресований на ім'я віце-прем'єр-міністра України з питань Євро-2012 Бориса Колесникова. М.Каллен акцентував увагу Б.Колесникова на тому, що ситуація з вирубкою парку Горького міською владою Харкова отримала міжнародний резонанс (зокрема, до УЄФА звернулися Асоціація екологічного контролю Болгарії, Центр транспорту та енергетики Чеської Республіки, а також Національний екологічний центр України).

Пізніше низка харківських і загальноукраїнських ЗМІ опублікували інформацію про те, що 3 серпня М.Каллен направив листа в.о. харківського міського голови Геннадію Кернесу. М.Каллен у своєму листі висловив здивування тим фактом, що, незважаючи на неодноразові вмовляння УЄФА, будівництво суперечлиовї дороги як і раніше ведеться, і ЗМІ продовжують асоціювати її з підготовкою Харкова до Євро-2012. За заявою Г.Кернеса, він не отримував лист від М.Каллена.

Делегація спостерігачів УЄФА на чолі з генеральним секретарем організації Джанні Інфантіно в рамках дводенного візиту прибула до України 11 серпня. Вчора спостерігачі вже оглянули об'єкти Донецька і Львова. Сьогодні, 12 серпня делегація оглядає Харків, після чого поїде до Києва.