Територію в районі залізничного вокзалу "Харків-Левада" на пр. Гагаріна впорядкують протягом двох днів. Про це 12 квітня під час виїзної наради з благоустрою пр. Гагаріна та виконання правил благоустрою міста повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін. За його словами, два дні тому після огляду проспекту було знесено більше десятка незаконно встановлених кіосків і торговельних павільйонів біля станції метро "Проспект Гагаріна".

Як зазначив В.Кітанін, за підсумками сьогоднішнього обходу суб'єктам господарювання були зроблені зауваження за санітарним станом, відзначений незадовільний стан території вздовж залізниці, а також антисанітарний стан будмайданчика біля виходу зі станції метро "Проспект Гагаріна". Були складені адміністративні протоколи, які отримали "АТБ", "Фокстрот", низка інших магазинів, а також КП "Харківський метрополітен". Цим підприємцям та організаціям доручили привести до ладу прилеглу територію і встановити огорожі навколо об'єктів. Також планується навести лад на території, на якій буде побудований комплекс "Levada-Mаll".

Окрім того, в ході перевірки були виявлені ще два незаконно встановлених кіоски, один з яких - з продажу пива. Ці об'єкти демонтують до кінця тижня.

Довідка "SQ". У Харкові, на вул. Єлизаветинській (у районі залізничного вокзалу "Левада"), планується побудувати чотириповерховий суспільно-торговельний комплекс "Levada-Mаll". Проект комплексу був презентований 23 березня під час засідання архітектурно-містобудівної ради. Територія, на якій буде розташований комплекс, обмежена вулицями Першої кінної армії, Греківською, пр. Гагаріна і Червоношкільною набережною. Комплекс зведуть на території між вокзалом "Левада" і магазином "АТБ". Зараз там знаходяться торговельні кіоски і павільйони, частину з яких планується знести. Площа всієї забудови складає 46,4 тис. кв.м. Загальна площа - 84,8 тис. кв.м. За торговельним комплексом планується будівництво нового житлового мікрорайону.