"Зеленый фронт" пикетировал генконсульство России в защиту Химкинского леса

Представники харківської організації "Зелений фронт" сьогодні, 11 червня, пікетували генеральне консульство Росії в Харкові (вул. Пушкінська, 22) на підтримку активістів, що захищають від вирубки Хімкинський ліс (Московська обл., Росія ). В акції взяли участь 11 осіб. Вони тримали в руках плакати: "Хімкинський і Цаговський ліси - народні!", "Екологи всіх країн, єднайтеся для захисту планети!".

Учасники провели пікет у зв'язку з подіями, що відбулися днями в Хімкинському лісі. За їхніми словами, 3 червня близько опівдня бригадир і робочі компанії "Трансбудмеханізація", яка займається прокладанням дороги в лісі, побили близько десяти захисників лісу. Активіст руху Семен Колобаєв отримав перелом нижньої щелепи, в активіста Євгена Власенка зламаний палець руки. Захисник Цаговського лісу Іван Кузьмін, який приїхав підтримати хімкінських активістів отримав черепно-мозкову травму. Деяких захисників лісу (Віру Лаврешину, Сергія Агєєва, Людмилу Щербатих, Галину Голубову, Олега Прокопича) побили і поваляли по землі.

"Всі зазначені особи були побиті неподалік від табору екологів при спробі перевірити документи у будівельників. Дозволи на проведення робіт у них не було. Це дуже нагадує бандитське будівництво дороги в парку Горького в Харкові", - зазначили в організації.

Довідка "SQ". У 2004 р. Міністерство транспорту Росії прийняло рішення про будівництво платної автомагістралі Москва - Санкт Петербург. Завдання магістралі - з'єднати міста найкоротшим шляхом. Близько 3 км дороги повинно було проходити через Хімкинський ліс. У 2007-2011 р. у Росії відбулася низка акцій протесту проти вирубки дерев у лісі, на активістів руху проти будівництва дороги неодноразово здійснювалися напади.