З безробітних Харкова до Євро-2012 планується сформувати дружини, які будуть стежити за громадським порядком під час проведення чемпіонату. Про це 10 квітня повідомили "SQ" у Харківському обласному центрі зайнятості.

Як відзначили в центрі зайнятості, для створення дружин укладені угоди про співпрацю та розроблені плани спільних дій між центром зайнятості та Головним управлінням МВС України в Харківській області. Зараз фахівці служби підбирають кандидатів і узгоджують їх з районними відділами внутрішніх справ. "Вважаємо цю роботу одним з важливих моментів з проведення Євро-2012", - заявили в обласному центрі зайнятості.

За даними служби зайнятості, харківські волонтери під час проведення Євро-2012 будуть одягнені в однакову форму, проект якої розробляється і після буде затверджений. Шити її будуть місцеві фірми, зокрема, фабрика театрального реквізиту. Фабрика отримала замовлення на пошиття форми для персоналу, який буде залучатися до обслуговування гостей міста. Ця фабрика має потребу в кравцях. Протягом 2011 р. на базі Харківського центру професійно-технічної освіти (ХЦПТО) Державної служби зайнятості за професією "швачка" пройшли профнавчання 22 особи з числа безробітних, ще 23 людини отримали професію "кравець". Усі вони були працевлаштовані на фабрику.

За даними центру зайнятості, особливо актуальною проблемою є підготовка покоївок та адміністраторів для готелів, які будуть інтенсивно використовуватися під час Євро-2012. Для вирішення проблеми ХЦПТО отримав ліцензію на навчання за цими професіями. Крім того, до навчального курсу покоївок та адміністраторів включений поглиблений курс англійської мови. ХЦПТО - єдиний у регіоні навчальний заклад, який проводить таке навчання.