Харківське відділення Асоціації міст України просить Верховну Раду (ВР) переглянути бюджет 2011 р., "оскільки він не дозволить повною мірою профінансувати всі потреби регіонів". Відповідне звернення до Комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування було підготовлено 10 січня на засіданні правління регіонального відділення Асоціації міст України в Харкові.

У зверненні сказано, що, згідно бюджету 2011 р., фінансування органів місцевого самоврядування в Харківській області забезпечено лише на 25-30% необхідного. "Значно зменшилося фінансування освіти, охорони здоров'я, фізкультури і спорту, що призведе до погіршення якості надання цих соціальних послуг населенню", - йдеться у зверненні.

Харківське відділення Асоціації міст України у своєму зверненні просить ВР компенсувати місцевим бюджетам Харківської області витрати на утримання доріг у зв'язку з тим, що транспортний збір тепер буде надходити з місцевих бюджетів до державного. Також регіональне відділення просить збільшити субвенції на соціально-економічний розвиток регіону і збільшити фінансування утримання органів місцевого самоврядування.

Як заявили на засіданні регіонального відділення міські голови міст Харківської обл., бюджет 2011 р. дозволяє органам місцевого самоврядування виділяти кошти лише на зарплати і на оплату енергоносіїв, і то не в повному обсязі. За словами селищного голови Сахновщини Віктора Сидоренка, в 2011 р. на утримання органів місцевого самоврядування його селища міського типу виділено лише 30% необхідних коштів. За словами міського голови Люботина Володимира Теличка, виділених коштів на зарплати та енергоносії вистачить на півроку. За словами міського голови Ізюму Алекандр Божкова дефіцит бюджету в його місті становить близько 40 млн. грн.

За словами харківського міського голови Геннадія Кернеса, наступне розширене засідання Асоціації міст України планується провести в Харкові в лютому. Планується, що в ньому візьме участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.