Градусник на Бурсацькому узвозі в Харкові встановлять, коли буде плюсова температура. Про це 9 лютого розповів журналістам головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. "Ми не розглядаємо градусник як окремий елемент. Спочатку потрібно привести до ладу фасад будівлі, на якому він зазвичай розташовується, а це робиться тільки в теплу погоду. Тоді градусник буде добре поєднуватися з фасадом", - зазначив С.Чечельницький.

Він також повідомив, що коли потеплішає, розпочнуться завершальні роботи з будівництва ротонди на будівлі Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського. Зараз ротонда готова більш ніж наполовину. Проводяться роботи, які можна виконувати при сильних морозах. "Коли потеплішає, ми приступимо до оздоблювальних робіт, до штукатурки, яку можна виконувати тільки за плюсової температури", - розповів С.Чечельницький. За його словами, скульптурна композиція з флагштоком буде підсвічуватися. Довжина флагштока складе 6 м.

Довідка "SQ". Градусник висотою 16 м, що показує температуру навколишнього повітря, був виготовлений 1976 р. у Харківському інституті метрології. Розміщується на стіні будинку на вулиці Сумській (на перетині з Бурсацьким узвозом), біля ст. метро "Історичний музей". 4 серпня його зняли для реконструкції. Спочатку оновлений термометр планувалося повернути на місце до Дня міста (23 серпня), проте у результаті його встановили пізніше - в листопаді. Після цього градусник знову демонтували для продовження реконструкції. Рішенням сесії Харківської міськради на його ремонт було виділено 780 тис.грн.

Будівля університету мистецтв побудована в кінці XIX ст. у стилі бароко, у 1925 р. була реконструйована за проектом архітектора О.Лінецького. Призначення цієї будови неодноразово змінювалося. Зараз вона належить університету мистецтв, тут також знаходиться обласна організація Національної спілки композиторів України. Відновити ротонду і флагшток на будівлі університету мистецтв було вирішено в рамках реконструкції пл.Конституції, на яку воно виходить. Міська влада таким чином вирішила відновити історичні елементи будівлі, які були під час його зведення.