У 2013-му році в Харкові планується завершити будівництво п'яти нових храмів. Як розповів 8 січня "SQ" секретар Харківської єпархії Української православної церкви Московського патріархату отець Михайло, цього року повинен бути відкритий храм святого мученика Віктора на території лікарняного комплексу в 602 мікрорайоні. Крім того, завершиться будівництво храму великомученика Георгія на вул. Академіка Павлова, храму Покровської Божої матері на Основі і церкви Матрони Московської в парку Перемоги на Салтівському шосе. Також цього року планується освячення храмового комплексу Святої благовірної цариці Тамари в П'ятихатках.

У планах Харківської єпархії - будівництво храму в центрі міста, у сквері за Дзеркальним струменем. "Храм побудують на тому ж місці, де він був раніше. Місце напроти будівлі обласного управління Служби безпеки України вже освячене, проект храму зараз розробляється", - зазначив отець Михайло. За його словами, храм буде невеликим, і для його будівництва в сквері нічого міняти не будуть. Зокрема, в недоторканності залишаться Алея героїв-комсомольців і будинок по вул. Чернишевській, у якому розташована Муніципальна галерея.

Довідка "SQ". 24 серпня 2012 р. був освячений нижній храм на честь святого апостола Якова храмового комплексу святої Благовірної цариці Тамари на розі Бєлгородського шосе та пр. Академіка Курчатова у сел. П'ятихатки; 26 серпня - нижній храм на честь святого мученика Віктора на Салтівському шосе, 264 (на території Харківського міського перинатального центру).

Храм Жон Мироносиць, що існував у Харкові з кінця XVII ст., був зруйнований у 30-х рр. XX в.