Прокурор вимагає більш сурового вироку 15-річному громадянину В'єтнама Маю Тхай Дату, засудженому до 6,5 років в'язниці за бійку з українськими школярами, під час якої двоє одинадцятикласників отримали ножові поранення. Про це 7 листопада повідомив "SQ" лідер громадської організації "Імміграція-стоп" Сергій Удовиченко, який стежить за процесом.

За його словами, минулого тижня прокурор подав апеляцію на вирок Московського райсуду. Прокурор вважає вирок м'яким і вимагає 10 років позбавлення волі для Мая Тхай Дата. Крім цього, прокурор вважає, що судді необгрунтовано перекваліфікували статтю звинувачення підсудного зі 115-ї (замах на вбивство) на ч. 2 ст. 121 (нанесення тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу, і вимагає , щоб Мая Тхай Дата судили за ст. 115 КК України.

Апеляцію також подав і адвокат підсудного, який добивається для свого підзахисного умовного вироку. Як повідомляло "SQ", раніше апеляцію також подали батьки постраждалих у бійці дітей - вони хочуть посилення вироку та притягнення до відповідальності ще чотирьох в'єтнамських підлітків, які брали участь у бійці. Таким чином, у цій справі подано вже три апеляції, справу незабаром буде розглядати Апеляційний суд Харківської області.

Довідка "SQ". Вдень 8 жовтня 2010 р. на території харківської школи № 8 (Салтівське шосе, 61) відбулася бійка. У результаті двох учнів 11 класу з колото-різаними ранами було госпіталізовано. В одного з них було непроникаюче колото-різане поранення області між лопаток, в іншого - проникаюче поранення грудної клітини, закрита травма органів черевної порожнини, закрита травма черепа. Працівники міліції за скоєння злочину затримали уродженця Республіки В'єтнам 1995 р.н., який в ході виниклої сварки на території школи завдав потерпілим поранення ножем. Як розповідала тоді директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, бійка сталася на вулиці, спровокувала її група в'єтнамських підлітків.