Туристично-інформаційний пункт відкрився 7 червня в ресторані, який розташований на окружній дорозі при в'їзді до Харкова по трасі Харків-Щербаківка. Це вже третій туристично-інформаційний пункт, який відкрило КП "Харківський організаційно-методичний центр туризму" напередодні Євро-2012 (інші два розташовані в приміщенні Південного вокзалу та в аеропорту). У відкритті пункту взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Євген Савін, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, начальник управління культури ХОДА Дмитро Кузнєцов, директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук.

Як зазначив Д.Дармостук, новий інформаційний пункт в основному розрахований на російських туристів, оскільки 80% відвідувачів ресторану - росіяни. У цьому пункті можна безкоштовно отримати проспекти про туристичні маршрути Харківщини, зокрема, дізнатися про "Золоте кільце Слобожанщини". Також туристам пропонується карта міста та області, фотографії знаменитих місць Харківщини. В ресторані працює спеціально навчена людина, яка в будь-який час зможе надати допомогу іноземному туристу.

В ході відкриття туристично-інформаційного пункту була презентована книга для туристів "Знайома та незнайома Харківщіна", видана двома мовами - українською та англійською.

Довідка "SQ". 17 червня 2011 р. туристсько-інформаційний пункт відкрився в приміщенні Південного вокзалу Південної залізниці.

7 жовтня 2011 р. такий пункт розпочав роботу в новому терміналі міжнародного аеропорту "Харків". Пункт працює з 9.00 до 18.00. Інформація надається англійською мовою, планується також надання інформації німецькою мовою (буклети, карти). Іноземний турист може отримати в інформаційному пункті повний перелік інформації - починаючи від питань бронювання готельного номера, виклику таксі і розташування кафетеріїв та ресторанів до екскурсійних поїздок.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде з 8 червня до 1 липня в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня (початок о 19:00) на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня (21:45) - Нідерланди-Німеччина і 17 червня (21:45) - Нідерланди-Португалія.