Харківська міськрада планує провести конкурс іміджевих проектів "Спортивні ініціативи Харкова". Про це 7 лютого повідомив журналістам заступник харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов. За його словами, у конкурсі можуть взяти участь усі бажаючі. При цьому автори найкращих проектів отримають грошову винагороду.

"Нас цікавлять проекти, які допоможуть підготувати і провести в Харкові спортивні змагання світового рівня, а також реалізувати інноваційні проекти реформування спортивної інфраструктури", - зазначив Попов. Віце-мер підкреслив, що з авторами кращих проектів укладуть договори на їх реалізацію.

Також, за словами Попова, у цьому році планується нагородити кількох журналістів за кращі спортивні матеріали.

Довідка "SQ". 26 вересня на сесії Харківської міськради Департамент з питань підготовки Євро-2012 з футболу міськради перейменували на Департамент спортивних іміджевих проектів та маркетингу. Директором департаменту призначений Олексій Чубаров (колишній заступник директора департаменту Євро-2012 - "SQ").

Новий департамент буде працювати над розбудовою спортивної інфраструктури в місті, залученням інвесторів, партнерів, організацій та федерацій, готових проводити таі інвестувати в масштабні спортивні заходи і проекти, враховуючи, що Харків готується приймати чемпіонат Європи з баскетболу 2015 р. Нова структура також буде розробляти маркетингові дослідження, орієнтовані на формування іміджу Харкова як спортивного міста на державному та міжнародному рівнях. Департамент уже розробив Концепцію підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу 2015 р.