Харьковская канатная дорога заработала после капитального ремонтаХарківська канатна дорога запрацювала після капітального ремонту. Про це 5 серпня повідомили "SQ" на канатній дорозі. Ремонт почали з середини липня. Зокрема, замінили близько 3 км троса, частково змінили ролики, пофарбували кабінки у бежевий колір. "З суботи дорога почала працювати. Незважаючи на період відпусток, канатка користується популярністю", - відзначили на дорозі.

Довідка "SQ". Підвісна канатна дорога в Харкові була введена в експлуатацію 1971 р. Її маршрут проходить від станції "Горпарк" через ЦПКіВ ім. Горького і Саржин яр до станції "Павлово Поле". Пов'язує вулицю Сумську в районі кінотеатру "Парк" і заводу "ФЕД" з мікрорайоном Павлово Поле. Загальна протяжність траси - 1387 метрів. Кількість пасажирських кабін - 124 шт. Різниця висот між посадочними майданчиками складає 12,3 метра, за час свого руху пасажир підвісної дороги буває на висотах від 8 до 26 м над землею. Час прогулянки в один бік становить 18 хвилин. Вантажопідйомність кабінки - 160 кг. Вартість проїзду в один бік становить 10 грн.

У травні канатна дорога була закрита на ремонт близько тижня, потім кілька днів не працювала в червні. Востаннє капітальний ремонт канатки проводився 10 років тому.