Слідче управління прокуратури Харківської області порушило кримінальну справу за фактом вибуху на вул.Слинька, 2б у Харкові. Про це повідомив журналістам прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років).

Тюрін зазначив, що на місці події працює слідчо-оперативна група. Правоохоронці, зокрема, з'ясовують, хто останнім заходив до квартири, в якій стався вибух.

Нагадаємо, вибух стався сьогодні, 4 вересня, близько 10.40 на третьому поверсі дев'ятиповерхового будинку на вул.Слинька, 2-б. Унаслідок вибуху (за попередніми даними, вибухнув газ) обвалилося перекриття між другим і третім, а також третім і четвертим поверхами будинку. Були госпіталізовані дві людини. Як повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес, спеціалісти з'ясували, що будинок повністю підлягає переплануванню. Усі мешканці будинку будуть відселені.